Beitske Bouwman (1973) studeerde sociale wetenschappen en filosofie. Ze werkte bij Studium Generale en was student assistent van diverse hoogleraren. Na haar studie werd ze docent op de Vrije Universiteit te Amsterdam en overwoog ze een promotie. De wetenschappelijke wereld bood haar niet genoeg vensters op de wereld en ze besloot zich te orienteren op het schrijven van literatuur.

Met succes. In 2005 debuteerde ze bij Uitgeverij Querido met de roman Portrettensoep, die genomineerd werd voor de Debutantenprijs der Brabantse Letteren.

Haar tweede roman, Kindengel, verscheen in 2007 en werd wegens succes driemaal herdrukt. Haar derde roman Noem het liefde, (2010) won de Publieksprijs der Brabantse Letteren.  In juni 2015 verscheen de novelle Daan en Olivia.  Een kleine geschiedenis van de moderne liefde, ‘een zeer waardevolle novelle‘, aldus het Nederlands Dagblad.

In mei 2017 verscheen haar eerste kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten‘ bij Nino kinderboeken in samenwerking met kinderpsycholoog Fiona Sie en met illustraties van Karst-Janneke Rogaar.

Naast haar romans verschijnt er zo nu en dan een opiniestuk in Trouw en stuurt Beitske Flarden rond, een nieuwsbrief met  filosofische overwegingen en gedachten. Daarnaast is ze meditatiedocent en werkt ze als freelance docent aan verschillende universiteiten. Ook geeft ze regelmatig workshops en lezingen.

Beitske Bouwman woont met haar man en drie dochters  in een dijkhuis aan rivier de Waal.

portretfoto

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.