Training ‘Eva en Lilith in de paradijstuin’: wie wil jij zijn als moeder en vrouw?

Deze training wordt alleen gegeven op aanvraag. Er is geen open inschrijving. Iedereen die interesse heeft, neem contact op via de mail. De training is tot stand gekomen na het verschijnen van de roman ‘Noem het liefde’.

De training ‘ Eva en Lilith in de paradijstuin’ is voor vrouwen/moeders die willen leren hoe ze stress kunnen hanteren en leiding nemen over hun eigen leven. Aan de hand van verhalen, meditatie en lichaamsoefeningen wordt effectief gewerkt aan meer energie en plezier in het dagelijks leven. De workshop geef ik samen met coach Martina Hugli-Boon.

Informatie training  ‘Eva en Lilith in de Paradijstuin’

Waarom Eva en Lilith?
Ken je deze verscheurdheid: óf je voelt je de zorgende moeder die niet toekomt aan zichzelf óf je bent de ambitieuze werkende vrouw die bang is dat ze het thuisfront verwaarloosd? Soms lijkt het alsof je voortdurend met deze twee verschillende vrouwen in gevecht bent. Alsof er twee versies zijn van je zelf – de ‘zorgende’ moeder en de ‘ambitieuze’ vrouw die haar eigen leven wil leiden. De moeder correspondeert met Eva, de dienstbare vrouw van Adam, uit zijn rib gemaakt. De ‘ongetemde’ vrouw is de mythische figuur van Lilith. Lilith is volgens sommige overleveringen de eerste vrouw van Adam: een autonome vrouw, als gelijke aan Adam’s zijde met net zoals Adam verlangens en ambities.

Wat biedt de training?
In deze training ervaar je de ‘Eva’ en de ‘Lilith’ in jezelf: welke patronen en beelden kom je tegen? Waar ondersteunen zij elkaar, en waar zitten zij elkaar dwars? Vervolgens zet je een stap terug en maak je contact met een ruimere plek in jezelf, met je hart. Je hart is de regisseur van jouw toneelstuk. Je hart heeft het overzicht over het script en ziet de kwaliteiten van de actrices. Je maakt contact met wie je in wezen bent en wat je écht wilt als vrouw en moeder. Dan kijk je naar jouw “volgende stap”: hoe kunnen jouw ‘Eva’ en ‘Lilith’ elkaar zo aanvullen en ondersteunen, dat je kunt floreren in je werk én privéleven? Zodat je de combinatie van moederschap en carrière niet meer als verscheurdheid, maar als plezierige rijkdom van het leven ervaart!

Wat gaan we doen?
Onze unieke combinatie van meditatie en lichaamswerk (gegeven door Martina) met een verhaal (uit Beitske’s roman “Noem het Liefde”) zorgt voor een plezierige en diepgaande ontdekkingstocht naar je vrouw-zijn, moederschap en de leider in jezelf. Je schrijft zelf ook op wat voor beelden en inzichten je tegen komt, zodat de opbrengst van de training beklijft. Je wordt door ons geïntroduceerd in een transformatieve manier van dagboek schrijven: een dagboek kan een manier zijn om met je hart in gesprek te blijven en je rode draad te blijven volgen.

Om de inzichten van de training nog duurzamer te verankeren, kun je ook voor de premium-versie van de training kiezen. Je hebt dan voor en na de training een gesprek van 75 min. met Martina.

Wie is Martina?
Martina Hugli Boon (1969) is coach, trainer en inspirator. Zij helpt vrouwelijke ondernemers en professionals die met een jachtige levensstijl worstelen om met plezier en op hun geheel eigen manier succesvol te zijn. Zelf schreef ze over haar zoektocht:

‘In mijn internationale kinderjaren voelde ik me diep verbonden met het zijn, met het licht en de schoonheid van de wereld. Mijn omgeving had daar minder oog voor, maar was meer gericht op intellectualiteit en prestatie. Ik leerde om aan deze eisen te voldoen, en dit leidde tot een splitsing: mijn innerlijke beleving had steeds minder te maken met wat ik te kennen gaf en deed.

Na mijn universitaire studie vervolgde ik in Rusland, de USA en Zwitserland een carrière als schrijfster, journaliste en redactrice. Ik was succesvol, maar steeds ongelukkiger, omdat ik de innerlijke kwaliteit van het zijn kwijt was geraakt. In een lange zoektocht naar mijn lichaam en ziel “herinnerde” ik me weer mijn innerlijk thuis. Maar ik ontdekte ook dat ambitie, slimheid of doorzettingsvermogen niet “slecht” zijn. Ze zijn waardevolle kwaliteiten, als je ze verbindt met je innerlijke drijfveren en verlangens. Een integratie van wat je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten en waarden zou kunnen noemen, heft de splitsing op tussen binnen- en buitenwereld, tussen “zijn” en “doen”. Ik zie het als mijn missie om andere vrouwen in deze integratie te ondersteunen. Omdat niets mooier is dan je innerlijk licht te laten stralen in de wereld, in je privéomgeving en je werkveld. Op deze manier kun je het leven door je heen laten floreren en de grootst mogelijke invloed uitoefenen. ‘

Martina volgende uiteenlopende coachings opleidingen, zie haar site voor meer info.

Reacties van deelnemers
“Ik wilde stil staan bij mijn eigen wil. “Eva en Lilith” vormde een goede basis om voor langere tijd mijn eigenheid te behouden.” Zita Albon

“Na het lezen van ‘Noem het liefde’ van Beitske Bouwman was ik nieuwsgierig naar meer. Het was heel bijzonder om met een groep vrouwen bij elkaar te zijn en over dit onderwerp te horen, uit te wisselen en te merken dat ieder het weer op haar eigen manier ervaart. Er zijn echt weer stukken op z’n plaats gevallen en het bekrachtigt me in mijn eigen weg.” Céline Dijkers

“Inspirerend, een vertrouwde omgeving waar ik mezelf ben tegengekomen. Het heeft mij aan het denken gezet over mijn invulling van het moederschap. Het samenzijn met andere moeders schept een band. Martina, hartelijk dank voor je bijzondere ochtend.” Noëlle

“Ik ervaar dit als een prettig en ontspannen moment voor mijzelf. Het levert mij vooral een goed gevoel op dat ik mijzelf de moeite waard vind om bij stil te staan. Martina bevestigt dit met haar persoonlijke aandacht.” Anneke Krakers

“Ik voel me opgeladen, zit lekker in mijn lijf, ben me bewuster van alles om me heen. Dit werk geeft me ruimte, ik voel me stralend.” Ilse Bielok

Kosten: verschillen afhankelijk van de groepsgrootte. Mail voor meer informatie. De training is ook in te korten tot een workshop van een dagdeel.

Interesse? Schrijf je nu in en stuur een mail naar: contact@beitske.nl of m.huegliboon@planet.nl