Beitske Bouwman

schrijver, spreker, filosoof
oprichter Anaya Academy

Romans

Het werk van Beitske Bouwman wordt uitgegeven door Uitgeverij Querido. Ze debuteerde met haar roman Portrettensoep die genomineerd werd voor de Debutantenprijs der Brabantse Letteren. Daarna volgde Kindengel, Noem het Liefde (winnaar Publieksprijs Brabantse Letteren) en Daan&Olivia. Beitske Bouwman schreef ook een kinderboek in samenwerking met kinderpsycholoog Fiona Sie en illustratrice Karst-Janneke Rogaar genaamd Een Moeder vol Stoplichten.

Anaya Academy

Beitske Bouwman richtte in 2019 de Anaya Academy op waarin de verbinding van mens met natuur en vice versa centraal staat. Ze leidt mensen op tot Anaya Shinrin Yoku Natuurgids en geeft diverse trainingen op het gebied van de relatie mens en natuur. Ze werkt nauw samen met Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Opdrachtgevers waren onder andere ARTEZ (Hogeschool voor de Kunsten Arnhem), SENSE (Internationaal Netwerk voor Promovendi), GGZ Amsterdam, NBKV (Koninklijke Nederlandse Klim- Bergsport vereniging), X-TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en Museum Het Valkhof te Nijmegen.

Anaya Academy was diverse malen in de media. Onder meer in NRC, Algemeen Dagblad, De Gelderlander, Libelle, Nederlands Film Festival.

Zie voor meer info de site: www.anaya.nl

Lezingen/ workshops

Heb je interesse in een lezing over het werk van Beitske, wil je meer weten over de kracht van het scheppend vermogen? Wil je een workshop creatief schrijven organiseren? Wil je meer weten over de kunst van het schrijven? Of wil je meer weten over de relatie van mens en natuur? Neem gerust contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden voor de inhoud van een inspirerende lezing en/of workshop.

Bestellen

Je kunt de romans van Beitske Bouwman bestellen in iedere boekwinkel en de gebruikelijke internetboekhandels zoals www.bol.com of via de de site van Uitgeverij Querido: www.querido.nl

Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in

Over mij

In 2005 debuteerde ik met de novelle Portrettensoep bij Uitgeverij Querido. Daarna volgden Kindengel, Noem het liefde en Daan & Olivia. En in 2016 voegde ik aan dit rijtje een kinderboek toe: Een Moeder vol Stoplichten (Uitgeverij Nino). Ik schrijf thuis in een schrijfhutje ergens achter in de wei waar ik uitkijk op het weiland, de fruitbomen en de scharrelende kippen. Ik luister naar de huppende vogels op het dak, zie de zon onder gaan en werd op een ochtend zelfs verrast door een uil in mijn schrijfkamer die door het openstaande raam naar binnen was gevlogen. Naast het schrijven beoefen ik al meer dan twintig jaar yoga en volgde diverse masterclasses en trainingen op het gebied van meditatie en natuur. Het schrijven en het werken in de natuur heeft een diepe bewondering gebracht voor de kracht van het scheppend vermogen dat in ieder mens en in alle natuur aanwezig is. Dit leidde in 2018 tot de oprichting van Anaya Academy. Naast mijn schrijverschap en mijn werk voor Anaya Academy doceer ik als freelance docent bij diverse universiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en kwalitatieve onderzoeksmethodiek. Na vele jaren in Amsterdam gewoond te hebben, vind ik momenteel mijn thuis in de Betuwe, samen met mijn man Bartjan en drie dochters luisteren we naar de vleugelslag van overvliegende ganzen en de roep van de velduilen in de nacht.

Contact

Heb je vragen over mijn werk? Wil je een artikel schrijven over de betekenis van de natuur in het moderne leven? Wil je mij uitnodigen voor een lezing of workshop? Neem gerust contact op via de mail of bel gewoon.
contact@beitske.nl
06-28127143

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright - Beitske Bouwman | Webdesign by CREABYTES